Uredništvo

 |  Družba

»Takšno stališče je ponižujoče do naših članic in članov«

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije kritičen do člana vladne svetovalne skupine Aleša Rozmana 

V Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije (SZSVS) so zgroženi nad izjavo Aleša Rozmana, direktorja Univerzitetne klinike Golnik in člana vladne svetovalne skupine, v sredini oddaji 24 ur zvečer na Pop TV. Rozman je v izjavi dejal, da vidi razlog za slabo epidemiološko sliko v državi tudi v tem, da zaposleni v domovih za starejše občane prihajajo na delo, četudi imajo blage simptome, saj so stimulirani z dodatki. "Takšno stališče je ponižujoče do naših članic in članov, ki se že skoraj 8 mesecev iz dneva v dan trudijo zagotoviti stanovalcem dostojno bivanje, kar je v razmerah, ki smo jim od marca letos priča, izjemno težko in terja nadčloveške napore. Da jim ob tem pri bistveno prenizkih dohodkih, na kar v SZSVS opozarjamo že dlje časa, pripada dodatek, je zares minimum, ki si ga zaslužijo – zaslužijo si še mnogo več, česar denar ne more poplačati," je v javnem pismu zapisala generalna sekretarka SZSVS Dragica Kekec. 

"Takšno stališče je ponižujoče do naših članic in članov, ki se že skoraj 8 mesecev iz dneva v dan trudijo zagotoviti stanovalcem dostojno bivanje, kar je v razmerah, ki smo jim od marca letos priča, izjemno težko in terja nadčloveške napore."

Dragica Kekec, 
generalna sekretarka SZSVS

Poudarila je, da člani sindikata, zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu, nosijo levji delež odgovornosti in naporov pri spopadanju s posledicami širjenja koronavirusa. "Zato je takšna izjava neprimerna in ponižujoča do zaposlenih, ki zagotavljajo 24-urno zdravstveno varstvo in oskrbo ob abnormalnih obremenitvah, hudem pomanjkanju kadra, izčrpani in izgoreli," je sklenila v sporočilu za javnost. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.