DK, STA

 |  Svet

Umrl David Prowse, zloglasni »Darth Vader« iz Vojne zvezd

1935 – 2020

Umrl je britanski igralec David Prowse, ki je zaslovel z vlogo zloglasnega Dartha Vaderja iz originalne trilogije znanstvenofantastične sage Vojna zvezd, je po poročanju britanske mreže BBC včeraj sporočil njegov agent Thomas Bowington. Z veliko žalostjo sporočamo, da je Dave Prowse v soboto zjutraj preminil v starosti 85 let, je Bowington zapisal na Facebooku. Njegovo smrt je označil za veliko izgubo za milijone oboževalcev po svetu. "Naj bo Sila z njim, vselej!" je še dodal.

Prowse, ki je stal za grozečo črno masko negativca Dartha Vaderja v prvotni trilogiji Vojne zvezd, katere prvi del je nastal leta 1977, je po navedbah svojega agenta umrl po krajši bolezni.

3JbIjaqqPgM

zvQ00lHMa-A

Nekdanji bodybuilder Prowse je bil izbran za vlogo Vaderja zaradi svoje mogočne postave, saj je bil visok skoraj dva metra.

Glas je liku sicer posodil ameriški igralec James Earl Jones, v prizorih bojevanja pa je Prowsa zamenjal sabljač Bob Anderson, ki je umrl leta 2012 v starosti 89 let.

Prowsova igralska kariera je trajala pet desetletij, vendar pa mu je prav vloga temačnega gospodarja Sithov v Vojni zvezd prinesla mednarodno slavo.

aPewnJstTvw

73ucWgv-7Q0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.