Pamflet

Pamflet g. Bernarda Nežmaha je eden redkih, ki opozarja na povsem konkreten, a že povsem pozabljen primer lokalnih volitev 18. novembra 2018. Po 2 letih neodločanja namreč zadeva še vedno nima sodnega epiloga. Neodločanje najvišjih sodnih instanc pa kaže na katastrofalno sliko opravilne nesposobnosti vrhovnega slovenskega sodstva. V trikotniku Upravno sodišče nasproti Ustavnemu sodišču in Državnemu zboru je pravna država z vladavino prava v celoti izpuhtela.

Da je burleska v resnici še večja, pa kaže ravnanje Ustavnega sodišča, ki mi sklepa o zavržbi sploh ni vročilo (ne po običajni, ne po e-pošti) in sem za zavržbo in zaključek postopka izvedel šele posredno iz odgovora sekretarja dr. Nerada na pamflet v Mladini.

Ustavnemu sodišču predlagam, da sanira zadevo in, podobno kot je to storilo že leta 2018 glede referenduma o 2TIRu, izda ureditveno odločbo, ki pristojnim organom naloži ponovitev volitev in način njihove izvedbe.

Za razumevanje tega spora povzemam bistvo storjenih kršitev:

 1. Uvoz volivcev iz drugih občin in republik bivše SFRJ

2. Popolna uzurpacija občinskega glasila Ljubljana

3. Zloraba otrok v volilni kampanji

4. Zloraba vere v zasebne politične namene

5. Druge zlorabe, ki so dokazljive in dokazane.

Vladavina prava je dobrina vseh državljanov, ne privilegij privilegiranih in garant nedotakljivosti nedotakljivih. Pri čemer je vsakomur jasno, da je v demokraciji volilna goljufija predmet kazenskega pregona kršiteljev, pa tudi sodnikov, ki dopuščajo izkrivljanje volje volivcev.

Hvala dr. Bernardu Nežmahu za Pamflet, ki je opozoril na pravosodni škandal, ki pa je zaradi ignorance mene kot stranke v postopku še toliko večji. Očitno si US izmišlja pravila sproti, po svoje in po potrebi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.