Uredništvo

 |  Družba

Anonimni pozivi na vožnjo z avtomobili po središčih slovenskih mest

Oblikovalci letaka pozivajo k spoštovanju cestno-prometnih pravil

Grafit v Ljubljani

Grafit v Ljubljani
© Facebook

Po napovedi ostrejših ukrepov proti organizatorjem protestov je na Facebooku in ljubljanskih ulicah (pa tudi v drugih slovenskih krajih) opaziti anonimne pozive na petkovo vožnjo z avtomobili po središčih slovenskih mest. Na naše uredništvo se je obrnilo nekaj bralk in bralcev, ki jih je zanimalo, ali lahko preverimo, če gre morda za provokacijo. 

Tokrat se namreč nihče od vidnih predstavnikov protestniškega gibanja ni izpostavil z običajnimi vabili na redne petkove proteste, ki so prejšnji teden s koles prešli v avtomobile. Namesto tega je po družbenem omrežju Facebook zaokrožil letak, nekakšno obvestilo javnosti, da bo danes ob 19. uri po vseh slovenskih mestih protestna vožnja z avtomobili.

Oblikovalci letaka poudarjajo, naj udeleženci spoštujejo cestno-prometna pravila, državljanke in državljane pa svarijo, naj se ne zbirajo na kakršen koli način, ki bi bil v nasprotju s priporočili NIJZ.

Letak, ki kroži po spletu

Letak, ki kroži po spletu
© Facebook

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.