Uredništvo

 |  Politika

Izšla je nova Mladina: POLOM

Že pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani

Petek je in zunaj je nova Mladina! V naslovni temi Jure Trampuš piše o tem, da se bo Slovenija v učbenike vpisala kot primer države, kjer je o epidemioloških ukrepih odločal obramboslovec. Naslovnico sta ustvarila Ivian Kan Mujezinović (oblikovanje) in Borut Krajnc (fotografija), avtor umetniške intervencije ob svetovnem rekordu Slovenije po smrtnosti zaradi epidemije na 100.000 prebivalcev pa je Mehkoteroristična skupina Kremšnita.

V novi številki Mladine si preberite tudi o tem, zakaj se Janši mudi (Mu bo uspelo zlomiti upor proti njegovi vladi in zavladati, kot je uspelo Orbánu?), pa kako eden največjih zasebnikov v slovenskem zdravstvu Marko Bitenc s podporo oblasti izvaja milijonske naložbe, o pomenu visokoleteče »floskule« vladavina prava je v osrednjem intervjuju spregovoril pravnik dr. Saša Zagorc, pa o tem, zakaj so neprezračeni zaprti prostori glavno prizorišče epidemije, zračenje pa eno glavnih orožij za njeno obvladovanje, ter kaj nam kultna knjiga, ki jo je Erich Fromm objavil leta 1941, pove o avtoritarni dobi, v kateri živimo.

IN ŠE MNOGO VEČ ZANIMIVEGA, INFORMATIVNEGA IN POGLOBLJENEGA BRANJA! 

Nova Mladina je na voljo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani. #Mladina51 

CELOTNA ŠTEVILKA na tej spletni povezavi >> 

Dostavimo tudi na dom! Več informacij o naročnini na Mladino tu >>

Lahko nam tudi pišete na e-naslov narocnine@mladina.si ali na poštni naslov Mladina, Dunajska 51, Ljubljana.

Dosegljivi smo tudi na telefonski številki 01 230 65 30.

Naročniki prejmejo svoj izvod Mladine ob petkih zjutraj! 

MLADINA 51 2020

MLADINA 51 2020
© Ivian Kan Mujezinović / Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.