Uredništvo

 |  Politika

Zlatko premagal Simonitija

Upravno sodišče je ministrstvo za kulturo postavilo na realna tla 

Zlatan Čordić - Zlatko, raper / Vasko Simoniti, minister za kulturo RS

Zlatan Čordić - Zlatko, raper / Vasko Simoniti, minister za kulturo RS
© arhiv Mladine

Upravno sodišče je odpravilo odločbo ministrstva za kulturo o izbrisu Zlatana Čordića - Zlatka iz razvida samozaposlenih v kulturi in tudi odločbo o prenehanju plačevanja prispevkov za socialno varnost. Odločba ministrstva za kulturo je bila do te mere pomanjkljiva, da jo je upravno sodišče, skladno z določbo prvega odstavka 37. člena ZUS-1, odpravilo takoj, ne da bi tožbo Zlatana Čordića sploh pošiljalo ministrstvu v odgovor.

Upravno sodišče je odpravilo odločbo ministrstva za kulturo o izbrisu Zlatana Čordića - Zlatka. Odločba ministrstva za kulturo je bila tako pomanjkljiva, da jo je upravno sodišče, odpravilo takoj, ne da bi tožbo Zlatana Čordića sploh pošiljalo ministrstvu v odgovor.

Pritožba zoper to odločbo ni dovoljena, Zlatko pa je upravičen tudi do povrnitve nastalih sodnih stroškov. Upravno sodišče je v obrazložitvi med drugim zapisalo, da je v odločbi ministrstva za kulturo popolna odsotnost konkretnih dejstev.

Odločitev upravnega sodišča

Odločitev upravnega sodišča
© Upravno sodišče RS

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.