Izak Košir

 |  Mladina 1  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor kulturnih dogodkov

Eden od avtoportretov z razstave Selfi

Eden od avtoportretov z razstave Selfi

Oloop & udeleženke delavnic socialne aktivacije: Selfi

selfiexhibition.wordpress.com

Avtorska skupina Oloop že leta pripravlja ustvarjalne delavnice socialne aktivacije, kjer se srečujejo ženske, ki so se priselile v Slovenijo, in ob ročnih delih pletejo nove vezi ter spoznavajo slovensko kulturno dediščino, umetnost, oblikovanje in rokodelstvo. Nekaj stvaritev s teh delavnic si lahko ogledate na razstavi Selfi, ki na spletnem mestu selfiexhibition.wordpress.com ponuja ročno izvezene avtoportrete Albank s Kosova in iz Severne Makedonije, Iračank, Irank, Maročank, Sirk in Kurdinj, pa tudi fotografije o nastanku teh avtoportretov, s katerimi delijo z nami majhen košček sebe.

Nika Autor & Obzorniška fronta: Obzornik 65

autor.si/obzornik65web.html

Koroška galerija likovnih umetnosti je na mednarodni dan človekovih pravic simbolno objavila spletno razstavo Nike Autor & Obzorniške fronte Obzornik 65, ki govori o usodah ljudi, ujetih v bližini bosanske Velike Kladuše. Ta kraj, zaznamovan z nepredstavljivim trpljenjem, od Evropske unije ločujejo le gozdovi, hribi in reke, ki pa jih popotniki prečkajo z nepredstavljivim naporom, predvsem zaradi policijske brutalnosti, nasilja in zlorabe moči. Projekt Obzornik 65 prinaša razlomljen vpogled v kraj, zaznamovan z vsakodnevnimi poskusi in neuspehi beguncev, ki skušajo prečkati mejo Evropske unije. Serijo videofragmentov spremlja knjižica Obzorniški okruški.

Prihodnost, Galerija Domžale, Domžale

Do 19/01

V času, ko nas je prihodnost brutalno dohitela, se mladi umetniki videasti Sara Bezovšek, Lea Culetto, Vid Merlak in Danilo Milovanović v sodelovanju z zavodom Aksioma predstavljajo z razstavo Prihodnost. V živo si jo lahko ogledamo v petek, 8. januarja, od 10. do 12. ure ter od 17. do 19. ure, ter v soboto, 9. januarja, od 10. do 12. ure.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.