Izak Košir

 |  Mladina 2  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor razstav

Ivana Bajec: Avgust

Ivana Bajec: Avgust
© Mario Zupanov

Ivana Bajec: Avgust, Ravnikar Gallery Space, Ljubljana

Do 10/02

Umetnica mlajše generacije Ivana Bajec se v Ravnikar Gallery Space, ki se je preselila na Levstikovo ulico 3, prvič predstavlja s samostojno razstavo, kjer po eni strani nadaljuje svojo prepoznavno umetniško prakso, ki vključuje nizanje vtisov, utrinkov in občutkov iz vsakdanjega življenja, hkrati pa se loteva tudi svežih, bolj izpiljenih in premišljenih potez. Gre za skrbno premišljen poskus dokumentacije spominov, poskus zabeleženja različnih fragmentov, drobcev dogodkov in občutenj iz lanskega melanholičnega poletja.#mce_temp_url#

Nejc Trampuž, Srđan Prodanović: ByeByeWorld.exe, Galerija Simulaker, Novo mesto

Do 17/01

Fotograf in intermedijski umetnik Nejc Trampuž se je kot študent ukvarjal predvsem s formo umetniških del, ki so v tesni povezavi z naplavinami sodobne tehnologije, zato je začel sodelovati s programerjem Srđanom Prodanovićem, s katerim sta ustvarila generator kolaža, ki deluje kot interaktivna avdiovizualna aplikacija. Tokrat se predstavljata z drugim delom projekta World.exe, ki v teh turbulentnih časih zavzema digitalno obliko. Povezavo do spletne aplikacije, kjer generator ustvarja kolaže nadrealističnih krajin, interakcija pa tokrat temelji na toku novic, povezanih z okoljsko problematiko, najdete na spletni strani www.simulaker.si, projekcija pa bo na ogled vsak dan trajanja razstave od 17. do 21. ure na pročelju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu.

»Različni, odlični. Mladi umetniki 2020.«, Galerija ZDSLU, Ljubljana

Do 29/01

Razstava »Različni, odlični. Mladi umetniki 2020.« predstavlja mlade in perspektivne avtorje, ki so šele na začetku svoje ustvarjalne poti in je bila zaradi ukrepov za zajezitev pandemije prestavljena na začetek letošnjega leta. Sodelujejo Bernarda Conič - Nibera, Damir de Simone, Domen Dimovski, Martin Fujan, Dalea Kovačec, Anja Kužnik, Slađana Matić Trstenjak, Maruša Mazej, Tina Mohorović, Nina Nenadović, Neža Perovšek, Anja Podreka, Anja Seničar, Matej Strojan in Klemen Zupanc.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.