IK, STA

 |  Politika

Janša o Kacinu: »Prihajale so pritožbe zaradi kakega stavka«

"Potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja. Gospod Kacin je tak," je ocenil premier Janša in zanikal, da bi bile Kacinove nove naloge povezane s kritiko njegovih nastopov v javnosti v funkciji vladnega govorca za covid-19

Janez Janša / Jelko Kacin

Janez Janša / Jelko Kacin
© WikiCommons

Premier Janez Janša, ki opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje, Janez Janša je včeraj v intervjuju za Planet TV dejal, da računajo, da bo mogoče tudi februarski val epidemije zdržati brez dodatnega zaostrovanja ukrepov v smeri še večnega omejevanja gibanja oziroma popolnega zaprtja države, kot ga že predlagajo nekateri.

Ob tem je med drugim ocenil, da se kažejo pozitivni znaki odločitve za množično hitro testiranje pred prazniki. Pa tudi učinki cepljenja se počasi kažejo, tudi pri zdravstvenem kadru, je dodal. Ko bodo cepljeni dobili še drugi odmerek, upa, da v zdravstvu ne bo več tako drastično manjkalo ljudi, saj ne bo več bolniških odsotnosti zaradi okužb med zdravstvenim osebjem.

Cepljenje prebivalstva bo sicer tudi logistični zalogaj, koordinacijo tega dela pa bo prevzel Jelko Kacin. "Potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja. Gospod Kacin je tak," je med drugim ocenil Janša in zanikal, da bi bile Kacinove nove naloge povezane s kritiko njegovih nastopov v javnosti v funkciji vladnega govorca za covid-19. "Prihajale so pritožbe po novinarskih konferencah zaradi kakega stavka. Bilo pa je desetkrat več pohval," je Janša dejal o Kacinovih nastopih.

Jelko Kacin in Janez Janša sta stara prijatelja. Na fotografiji ob zamenjavi na mestu obrambnega ministra leta 1994.

Jelko Kacin in Janez Janša sta stara prijatelja. Na fotografiji ob zamenjavi na mestu obrambnega ministra leta 1994.
© Jože Suhadolnik / arhiv Mladine

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.