Uredništvo

 |  Politika

Erjavec: »Nastavil sem hrbet, ker vidim, da gre Slovenija v zelo nepravo smer«

IZJAVA DNEVA

"Tukaj gre za vprašanje, kakšno prihodnost želimo. Ali želimo državo, kjer se rušijo neodvisne institucije, kjer se ruši pravosodje, se piše v svet, da so bile volitve 2014 ukradene, kjer vlada nima nobene rešitve, kako rešiti državljane pred pandemijo, kjer šolarji ostajajo doma. Če poslanci to politiko podpirajo, potem jo naj še naprej. A bojim se, da se je treba obrniti k politiki, ki je odprta, ki spoštuje ustavo, politiki, kjer ljudi ni strah, kjer bomo učinkovito sodelovali s stroko glede covida-19. O tem se bodo odločali poslanci DZ-ja, ne o tem, ali bo Karl Erjavec predsednik vlade. Nastavil sem hrbet, ker vidim, da gre Slovenija v zelo nepravo smer."

(Karl Erjavec, predsednik DeSUS, o tem, da je težje izvedeti, kdo podpira morebitno prihodnjo koalicijo, kot pa to, kdo je v ZDA za ustavno obtožbo Trumpa; v oddaji Politično s Tanjo Gobec na TV Slovenija)

Karl Erjavec

Karl Erjavec
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.