DK, STA

 |  Politika

Trumpova podpornica naj bi skušala Rusom prodati računalnik Nancy Pelosi

FBI vodi preiskavo ženske, ki je med napadom na ameriški kongres izmaknila prenosni računalnik predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi

FBI vodi preiskavo podpornice odhajajočega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se je 6. januarja udeležila napada na zvezni kongres in pri tem izmaknila prenosni računalnik predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi. Svojemu ljubimcu je potem zaupala, da načrtuje prodajo računalnika Rusom.

Riley June Williams iz Pensilvanije so po prijavi sedaj že nekdanjega ljubimca najprej ovadili zaradi neprimernega obnašanja,, grozi pa ji lahko huda obtožba izdaje.

P37dMGuk8wk

Njen partner je v prijavi FBI navedel, da namerava poslati prenosni računalnik prijatelju ali prijateljici v Rusijo, da ga proda ruskim obveščevalcem. Iz za zdaj še nejasnih razlogov posel ni šel skozi, ni pa niti jasno, ali Williams še ima računalnik ali pa ga je uničila.

Nancy Pelosi

Nancy Pelosi
© Wikimedia Commons

Namestnik šefa kabineta Pelosijeve Drew Hammill je potrdil, da je bil prenosni računalnik ukraden med napadom na kongres 6. januarja, ampak zagotovil, da ga je demokratka iz Kalifornije uporabljala le za predstavitve. Na njem naj torej ne bi bilo zaupnih informacij.

FBI je v Harrisburgu opravil razgovor z mamo 22-letnice, ki je povedala, da je prepoznala hčer s posnetkov divjanja po kongresu. Hčerka naj bi se nenadoma začela zanimati za politiko odhajajočega predsednika Donalda Trumpa in platforme skrajnih desničarjev. Po napadu na kongres se je Williams vrnila domov, nato pa spakirala kovčke in se podala v neznano.

hmYvacE9gGo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.