IK, STA

 |  Svet

Kje vse sedi Bernie Sanders s pletenimi rokavicami

Senator spletna zvezda Bidnove inavguracije

Bernie Sanders v Studiu City

Bernie Sanders v Studiu City
© Facebook

Ameriški senator iz Vermonta Bernie Sanders je nehote postal glavna zvezda inavguracije predsednika Joeja Bidna na družbenih omrežjih, kjer kroži njegova fotografija, ko sedi na stolu z masko in prekrižanimi rokami, odetimi v domače pletene rokavice. Fotografija se v različnih izvedbah pojavlja povsod, Sanders na inavguraciji pa je postal meme.

Sanders in Deadpool

Sanders in Deadpool
© Twitter

"Veste, mi v Vermontu se toplo oblačimo, ker poznamo mraz in nam je bolj kot moda pomembno to, da nam je toplo," je za televizijo CBS dejal Sanders, potem ko je s svojim videzom vzbudil veliko pozornost.

Največ pozornosti so pritegnile ogromne pletene rokavice, ki mu jih je izdelala osnovnošolska učiteljica v Vermontu iz reciklirane volne.

"V veliko čast mi je, da jih je nosil na inavguraciji. Všeč mi je, da jih ima rad in jih nosi," je za lokalno televizijo v Vermontu izjavila učiteljica Jen Ellis, ki Sandersa doslej ni še nikoli srečala. Rokavice mu je podarila njena hči.

wjopeUSQ8ks

YRcTVunomRA

uQytRHacEzg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.