DK, STA

 |  Politika

Biden podaljšuje prepoved potovanj iz EU v ZDA

Trump je tik pred iztekom mandata prepoved potovanj ukinil, vendar bi ukinitev prepovedi veljala od torka naprej

© pxhere.com

Danes bo predsednik ZDA Joe Biden formalno podaljšal veljavnost prepovedi potovanj v ZDA tujcem iz 26 evropskih držav območja schengna, Velike Britanije, Irske in Brazilije, ki jo je marca lani uvedel Donald Trump. Biden na seznam dodaja še Južno Afriko, kjer so odkrili novi sev novega koronavirusa.

Iz omenjenih držav lahko v ZDA potujejo ameriški državljani in tujci z dovoljenjem za delo in bivanje v ZDA. Dovoljene so tudi določene izjeme od primera do primera.

Biden je zanje že prejšnji teden podpisal izvršni ukaz, da morajo imeti pred vkrcanjem na letalo proti ZDA negativen test na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od treh dni.

Predsednik ZDA Joe Biden formalno podaljšal veljavnost prepovedi potovanj v ZDA tujcem iz 26 evropskih držav območja schengna, Velike Britanije, Irske in Brazilije, ki jo je marca lani uvedel Donald Trump. Biden na seznam dodaja še Južno Afriko, kjer so odkrili novi sev novega koronavirusa.

Po prihodu v ZDA morajo vsi v karanteno za deset dni. Tri dni po prihodu lahko opravijo test in če je negativen, se karantena skrajša na sedem dni. Zahteve za karanteno bodo natančneje opredelili v naslednjih 14 dneh.

Trump je tik pred iztekom mandata prepoved potovanj za prej omenjene države ukinil, vendar bi ukinitev prepovedi veljala od torka naprej. Bidnovi predstavniki so prejšnji teden po Trumpovem ukrepu sporočili, da to ne bo šlo, saj Trump ne bo več predsednik, Biden pa sedaj prepoved formalno podaljšuje do nadaljnjega.

6rSumPR7g-0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.