Odprto vprašanje poslancem SMC

Kot državljanka Republike Slovenije bi vam želela zastaviti vprašanje o vaših nadaljnjih korakih.

Na tem mestu ne želim komentirati vaših dosedanjih odločitev. Za vas imam le vprašanje, ali ste že razmislili o svojih kratkoročnih načrtih.

Domnevam, da je tudi vam več kot očitno, da se vodilna vladna stranka sistematično pripravlja na predčasne volitve, saj predsednik vlade s svojimi dejanji to zelo jasno kaže. Kot lahko tudi sami vidite, pri teh pripravah vašo stranko uporablja kot enega izmed strelovodov, saj želi nakopičeno jezo državljanov preusmeriti predvsem na resorno ministrico iz vaše stranke. Seveda ne gre za njo osebno, gre za taktično preusmerjanje javnega ogorčenja zaradi mnogih nepriljubljenih vladnih ukrepov na vašo stranko.

Zanima me, ali verjamete, da predsednik vlade ne bo sprožil predčasnih volitev v trenutku, ki se mu bo zdel najbolj ugoden?

Vemo, da ste poslanci SMC v zelo neprijetnem položaju, saj v primeru predčasnih volitev stranke SMC seveda ne bo več med parlamentarnimi strankami.

Zanima pa me, ali se boste odločili, da še naprej podpirate stranko SDS pri razgradnji poslednjih ostankov pravne države, pri njenem uničevanju trenutni vladi nenaklonjenih medijev, pri uničevanju kulture, šolstva in znanosti ter pri sistematičnem in neustavnem kršenju človekovih pravic vsakega, ki si drzne izraziti nestrinjanje s trenutno vlado?

Zanima me, ali boste še naprej podpirali vladne orožarske posle in preprečevanje referenduma o nabavi orožja?

Zanima me, ali boste še naprej dopuščali visoki smrtni davek in družbeno razgradnjo, ki sta posledici kaotičnih in kontraproduktivnih vladnih ukrepov ob pandemiji? Zavestno nisem napisala “ukrepov za preprečevanje širjenja virusa”, saj je večini državljanov več kot očitno, da tej vladi pandemija pravzaprav koristi, saj brez nje trenutno vladno početje ne bi bilo možno.

Kolikor lahko vidim, imate le dve izbiri. Lahko čakate, da predsednik vlade, v zanj najbolj ugodnem trenutku, sproži predčasne volitve, ali pa se odločite in odrečete nadaljnjo podporo trenutni vladni politiki.

Če pa že imate zanesljivo zagotovljene pozicije v stranki SDS ali pa vodstvene funkcije v podjetjih, ki jih omenjena stranka obvladuje, pa vas prosim, da moje vprašanje obravnavate kot povsem brezpredmetno.

V pričakovanju vašega odgovora.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.