Izak Košir

 |  Mladina 7  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

HudBrotherhood

HudBrotherhood
© Arhiv kolektiva

HudBrotherhood vol 1., Galerija Salsaverde, Izola

Odprtje 20/02 ob 18. uri

HudBrotherhood je umetniški kolektiv, ki se zelo dobro zaveda absurda uporniškega kolektiva v družbi, za katero so vrhunec državljanske nepokorščine odprta smučišča. »V nasprotju z žalostnimi idealisti njihove generacije, ki že dvajset let napovedujejo smrt kapitalizma in še vedno mislijo, da bodo to dosegle električne kitare, so HudBrotherhood svojo glasbo prepustili semplanju, snippetom iz pop kulture, vse zmiksano do nerazpoznavnosti,« je o kolektivu zapisal režiser Nejc Gazvoda in dodal, da se pod vso navlako sodobnega treša in duhovitosti skriva umetnost treh bratov in prijateljev, ki se zavedajo bizarnosti in dragocenosti trenutka, v katerem ustvarjajo. HudBrotherhood po njegovem daje na platno in v glasbo tisto, kar bi lahko Slovenija bila, če bi imeli smisel za humor in ljubezen do drugega, drugačnega. Na Facebook strani galerije si lahko ogledate videoprenos odprtja razstave.

Hedonizem 2020– 2021, Galerija »S«, Ljubljanski grad

Do 18/04

V Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu je na ogled razstava izbora del članov Društva likovnih umetnikov Ljubljana z naslovom Hedonizem 2020–2021, ki v času karanten in policijskih ur zveni zelo pregrešno. Razstavljajo Boris Beja, Viktor Bernik, Nina Čelhar, Ištvan Išt Huzjan, JAŠA, Anja Jerčič Jakob, Aleksij Kobal, Gorazd Krnc, Arjan Pregl, Zora Stančič in Mojca Zlokarnik. Dela bodo na ogled do 18. aprila, in sicer vsak dan med 10. in 18. uro, vstop pa je prost.

Izložba umetnosti na mariborskih ulicah, Maribor

Do 08/03

Društvo IndiJanez je v sodelovanju s petimi umetniki (Polona Maher, Primož Krašna, Janja Batič, Natalija Juhart in Simona Šuc) v štajerski prestolnici pripravilo ulične razstave, ki so postavljene kar v izložbe zaprtih gostinskih lokalov. Izložbe so ponudili gostinci Poštne ulice in sosednjega Glavnega trga, torej lokali Piaf, Isabella, Fudo, LeVino in Living Room. Najboljši čas za ogled je ob sončnih dnevih med 11. in 14. uro.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.