Uredništvo

 |  Politika

»Slovenija ni Severna Koreja«

IZJAVA DNEVA

"Mislim, da ga upravičeno kritizirajo zaradi napada na novinarko, ki je bil nepotreben. Vsak ima pravico do svojega mnenja, ima svobodo govora, mislim pa, da vodilni politiki ne bi smeli podpihovati sovraštva in strahu."

"Slovenija ni Severna Koreja, je odprta država, ima veliko stikov. Zanima nas, kaj se dogaja v Sloveniji, imamo svoje vire. Ni mi jasno, zakaj trdi, da ne poznamo resnice."

"Janša občuduje voditelje, kot sta nekdanji ameriški predsednik Trump in madžarski premier Orban. Madžarski grozi postopek po 7. členu pogodbe o EU-ju, Sodišče EU-ja presoja ali pa jo je že obsodilo zaradi nešteto kršitev evropskega prava. Sama se ne bi zgledovala po Orbanovi vladi. Če bo Slovenija 1. julija prevzela predsedovanje EU-ju, nočemo takih razprav. EU prestaja viharno obdobje, potrebujemo umirjeno in zanesljivo vodenje ter spoštovanje skupnih vrednot."

(Nizozemska evropska poslanka Sophie In 't Veld, ki vodi preiskovalno skupino za spremljanje demokracije v Evropskem parlamentu, se je v intervjuju za Studio City dotaknila tudi nedavnega napada slovenskega premierja na novinarko priznanega spletnega portala Politico ter Janeza Janšo povabila k sodelovanju v skupni razpravi o medijih v Sloveniji, ki naj bi bila marca)

Viktor Orban in Janez Janša

Viktor Orban in Janez Janša
© Arhiv Mladine

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.