Uredništvo

 |  Družba

Solidarni snežak

Zmagovalec natečaja Plaktivat

Na 13. mednarodni natečaj, ki je v središče postavil družbeni pojem solidarnost, je prispelo 336 del iz 28 različnih držav. Strokovno žirijo so s kreativno rešitvijo "Snežak" najbolj prepričali avtorji Peter Zabret, Rok Flego in Lenart Slabe iz agencije Pristop. Plakati, ki spodbujajo k solidarnosti, bodo predstavljeni na 500 TAM-TAMovih plakatnih mestih po Sloveniji.

"Zmagovalni plakat ustreza vsem kriterijem dobrega plakata, hkrati pa je uspel kompleksno temo solidarnosti predstaviti na izviren, preprost in topel način. Z otroškostjo nagovarja vse generacije in nas navdihuje k solidarnosti," je o izboru zapisala sedemčlanska žirija.

Namen tokratne akcije, ki jo je pripravil TAM-TAM Inštitut, je "spodbujanje in krepitev solidarnosti v družbi, odpiranje pogovora o temeljih solidarnostnih vrednot in refleksija o pomenu solidarnosti za oblikovanje boljše družbe v naši prihodnosti." 

Izbor najboljšega plakata je opravila strokovna komisija v sestavi: Sašo Petek (Agencija 101), Katja Petrin Dornik (Grey), Vasja Grabner (AV studio), Domen Husu (Yin Young), Martina Kokovnik Hakl, Luka Bajs (Grey), Tomaž Drozg (TAM-TAM).

Na Facebook strani so objavljeni tudi finalisti.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.