IK, STA

 |  Politika

Erjavec zapustil DeSUS: »Ne želim biti več predsednik stranke«

Karl Erjavec je svetu DeSUS povedal, da ne želi biti več predsednik stranke

Karl Erjavec zapušča svojo stranko

Karl Erjavec zapušča svojo stranko
© Borut Krajnc

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke. Z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je 15 let vodil, je pojasnil v izjavi novinarjem.

Ugibanja o Erjavčevem morebitnem odhodu je sicer podkrepila njegova zaposlitev v telekomunikacijskem podjetju Iskratel, v katerem bo opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja Željka Puljića. Odgovoren bo za širitev in vstop na nove trge. 

Nekateri poslanci DeSUS ne skrivajo kritik na Erjavčev račun in poudarjajo uresničevanje strankinega programa tudi s podporo točkam iz koalicijske pogodbe, ki so jo sopodpisali ob vstopu v vlado Janeza Janše. Svet DeSUS bo odločal tudi o Erjavčevem predlogu, da za novega generalnega sekretarja stranke namesto Lidije Štruc imenujejo Zlatka Ficka.

Izvršni svet je sicer 24. februarja sklenil, da bodo DeSUS zmerna opozicija – torej da ne bodo člani Koalicije ustavnega loka (KUL) in tudi ne bodo podpisali sporazuma o sodelovanju z Janševo vlado.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.