Uredništvo

 |  Kultura

Interaktivni uprizoritveni eksperiment

Predstava Najraje bi se udra v zemljo skozi dramaturgijo internetnih platform dekodira uprizoritveni potencial socialnih omrežij

© Vid Merlak

Na Facebooku bo danes, 2. aprila ob 19.30 premiera interaktivnega uprizoritvenega eksperimenta z naslovom Najraje bi se udrla v zemljo, po konceptu in scenariju Varje Hrvatin, ki skozi dramaturgijo internetnih platform dekodira uprizoritveni potencial socialnih omrežij. Skozi formo vzpostavljanja gledališkega prostora in časa znotraj Facebook skupine – kot polja virtualne skupnosti – uprizoritev raziskuje socialna omrežja kot strategijo pobega, iskanja pripadnosti ter kot polje aktivne družbene vključenosti.

Igralki se preko igre izzivov in nalog preizkušata v različnih internetnih formatih. Gledalci kot člani Facebook skupnosti sodelujejo v vlogi aktivnih soigralcev, ki preko reakcij in komentarjev ocenijo njune vsebine, ter tako vplivajo na potek in razplet igre. Igra, ki postaja čedalje bolj emocionalno zahtevna ter intimna, odstira tesnobo, strah in nesigurnost...

Avtorji: Lina Akif, Maša Grošelj, Varja Hrvatin, Vid Merlak in Mia Skrbinac, izvajalki: Lina Akif in Maša Grošelj, oblikovalec glasbene in vizualne podobe: Vid Merlak, produkcija: Zavod Melara.

Za ogled predstave je potreben Facebook profil ter predhodna rezervacija mesta, s katero si zagotovite vabilo za pridružitev k Facebook skupini. 

Rezervacije mest: varjacije@gmail.com

Ponovitve: 3., 9. in 10. aprila ob 19.30

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.