STA

2. 4. 2021  |  Svet

VIDEO: Kapitol zaprt, umrla napadalec in policist

Voznik osebnega avtomobila je zapeljal v varnostno pregrado na severni strani kongresne palače

Območje ameriškega kongresa so danes zaprli zaradi varnostnega incidenta. Za zdaj še neimenovani voznik osebnega avtomobila je zapeljal v varnostno pregrado na severni strani kongresne palače. Pri tem sta bila poškodovana dva kongresna policista, eden od njiju je kasneje umrl. Kasneje je umrl tudi voznik.

Kongresna policija je sporočila, da so osumljenca po dogodku aretirali. Kasneje je policija sporočila, da dogodek najverjetneje ni povezan s terorizmom ter da je umrl eden od obeh policistov. Po poročanju ameriških medijev je umrl tudi voznik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po incidentu je kongresna policija območje kongresa zaprla ter prepovedala vstop ali izstop iz stavbe.

lnOFAuC5s-w

Ameriški kongres so 6. januarja letos napadli privrženci bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki se niso mogli sprijazniti z njegovim porazom na predsedniških volitvah novembra lani. Po napadu so kongresno območje strogo zavarovali z nacionalno gardo in visoko ograjo. Avenije in ulice okrog kongresa so šele pred kratkim ponovno odprli za promet.

Do kongresne palače sicer z avtomobilom ni možno priti brez posebnega dovoljenja, saj je bila že pred napadom Trumpovih privržencev zavarovana z betonskimi ovirami. Po današnjem dogodku so območje kongresa spet zasedle močne policijske sile, preiskava pa poteka.

Qe28ljvN7V4

X5nn9toxQ6U

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.