DK, STA

 |  Svet

Na evropskem prvenstvu v nogometu naj bi dovolili 25-odstotno zasedenost stadiona

Na bližnjem evropskem prvenstvu v nogometu naj bi v Italiji oziroma na olimpijskem stadionu v Rimu italijanske oblasti dovolile prisotnost gledalcev

Olimpijski stadion v Rimu

Olimpijski stadion v Rimu
© Wikipedia

Na bližnjem evropskem prvenstvu v nogometu naj bi v Italiji oziroma na olimpijskem stadionu v Rimu italijanske oblasti dovolile prisotnost gledalcev. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so italijanske oblasti dovolile 25-odstotno zasedenost stadiona v Rimu med EP.

Novico o dovoljenju za delno zapolnitev tribun je včeraj sporočila krovna domača nogometna zveza (FIGC). "Italija in Rim bosta prisotna. Dovoljenje za prisotnost gledalcev na Euru 2020 je odlična novica, takoj bomo obvestili Uefo," je dejal predsednik FIGC Gabriele Gravina.

Pojasnil je, da je dobil pisno potrdilo pristojnega ministrstva, da bo lahko olimpijski stadion v Rimu med Ep sprejel vsaj 25 odstotkov navijačev. Italija bo v Rimu igrala prvo tekmo prvenstva s Turčijo, tam bosta še dve predtekmovalni tekmi domače ekipe z Walesom in Švico, pa tudi en četrtfinalni dvoboj.

Evropska nogometna zveza (Uefa) želi na prvenstvu vsaj v določenem obsegu napolniti tribune v vseh 12 mestih, ki bodo gostila tekmovanje. Krovna evropska zveza je postavila rok 19. april, do takrat morajo mesta oziroma države prirediteljice poslati načrt, kako bodo zagotovile vsaj delno zasedenost objektov.

Osem mest - Sankt Peterburg, Baku, Budimpešta, London, Glasgow, Amsterdam, Bukarešta in Koebenhavn - je te načrte že poslalo, v njih so se zavezali, da bodo zagotovili vsaj 25-odstotno napolnjene tribune.

Uefa še čaka na uradno odločitev Rima, Bilbaa in Dublina, zapleta pa se pri Münchnu, kjer lokalne oblasti zaradi koronske krize tega zagotovila ne morejo dati.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.