Uredništvo

 |  Svet

Poslovne novice na področju nekdanje Jugoslavije

Bloomberg Adria kot prva informativna večplatformna mreža poslovnih novic za Jugovzhodno Evropo

Bloomberg Media in MTel Swiss – ponudnik medijskih in telekomunikacijskih storitev, v večinski lasti Telekoma Srbija – sta oznanila dogovor o ustanovitvi prve regijske informativne mreže za poslovne novice v Jugovzhodni Evropi. Ta bo na voljo na več platformah, uredniška središča pa bodo vzpostavljena v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Severni Makedoniji oziroma na področju nekdanje Jugoslavije. 

V Bloomberg Adria, ki bo z delovanjem pričela prihodnje leto, pravijo, da bodo preko televizijskih, tiskanih, digitalnih, mobilnih in družbenih medijev nudili "poslovne in finančne novice, analize ter podatke rastoči skupnosti poslovnih odločevalcev in bodočih vodij v regiji".

Medijsko središče naj bi se pri omenjenem delu zanašalo na 2.700 novinarjev in analitikov mreže Bloomberg News iz več kot 120 držav. 

Medijsko središče naj bi se pri omenjenem delu zanašalo na 2.700 novinarjev in analitikov mreže Bloomberg News iz več kot 120 držav.

"V Bloomberg Media želimo ustvariti vodilno večplatformno medijsko družbo za poslovne in finančne novice, ki nudi zaupanja vredne vsebine, podkrepljene s podatki," je dejala Soo Kang, globalna vodja Bloomberg Media Distribution. Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, pa je dejal, da je v poslovnem svetu, ki se po njegovem "spreminja z nesluteno hitrostjo", razpoložljivost relevantnih in točnih informacij ter analiz neodvisnih strokovnjakov "ključnega pomena za sprejemanje dobrih poslovnih odločitev".

F47jYittEC0

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.