Vanja Pirc

 |  Mladina 7  |  Kultura

»Cveki« za kritike?

Je novo točkovanje delovne uspešnosti zaposlenih v Moderni galeriji direktorjev protiudarec? 

Lanska razstava Spoznanje! Upor! Reakcija! je v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova prikazala kar 120 političnih performansov iz 90. let na območju ex-Jugoslavije, hkrati pa jih je povezala s sedanjostjo – tudi s petkovimi protivladnimi protesti.

Lanska razstava Spoznanje! Upor! Reakcija! je v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova prikazala kar 120 političnih performansov iz 90. let na območju ex-Jugoslavije, hkrati pa jih je povezala s sedanjostjo – tudi s petkovimi protivladnimi protesti.
© Dejan Habicht

»Sicer sem pa ta teden na letnem ocenjevanju od direktorja dobila cvek, tako da verjetno niti ne ustrezam več standardom. Skrajni čas, da grem.« S temi besedami je nedavni intervju za Mladino končala Zdenka Badovinac, dolgoletna direktorica Moderne galerije, ki jo je s položaja pred dobrim letom odnesla politična čistka Vaska Simonitija, zdaj pa zapušča hišo, kjer je po odstavitvi ostala kot kustosinja. Pred nekaj tedni je bila izbrana za direktorico Muzeja sodobne umetnosti v Zagrebu. Doma jo je njen naslednik Aleš Vaupotič, ki je do direktorskega položaja prišel šele s pravnimi akrobacijami ministrstva za kulturo, seznanil z odločitvijo, da ji je pri polletnem ocenjevanju opravljenega dela, od katerega je odvisna višina plače (dodatek za redno delovno uspešnost), namenil eno od največ petih točk. Sama si je to razložila kot »cvek«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Aleš Vaupotič, direktor Moderne galerije

    »Cveki« za kritike?

    V članku je napaka, saj piše, da se je tistim, ki so za redno delovno uspešnost prejeli eno točko, dodatek k plači znižal. To ni res. Dobili so višji dodatek k plači, kot bi ga po načinu ocenjevanja, ki se je izvajal v preteklosti. Za navedene kustosinje in kustose ne morem razkrivati višine plač in dodatkov, bi pa dodal, da sklep, da so se jim znižale plače, ni pravilen, saj že ena sama točka pomeni višji znesek... Več