Uredništvo

 |  Kultura

Ujetnik spominov

Blaz Mencinger bo 29. marca v Kavarni Drama predstavil EP in videospot

Blaz Mencinger

Blaz Mencinger
© August Adrian Braatz

Blaz Mencinger svoj debitantski EP Ujetnik spominov predstavlja v torek, 29. marca ob 19.30 v Kavarni Drama, skupaj z videospotom za istoimensko naslovno skladbo. Kantavtor v svojih pesmi ponuja vpogled v različne odtenke intime. Žanrsko se njegovo pripovedništvo giba med zmesjo indie-jazz-pop, vse skupaj pa nadgrajuje z zasanjanimi melanholijami. 

© Claudi Sovre

Naslovna skladba »Ujetnik spominov« je za mladega kantavtorja produkcijsko najambicioznejši projekt doslej, za kar je v veliki meri odgovoren producent Vid Turica, ki sodeluje tudi z nekaterimi vidnejšimi glasbeniki na sceni (Amaya, Hauptman, Emkej). Zanjo je bil posnet tudi videospot, ki ga je režiral August Adrian Braatz (Adrian film). Med kantavtorjem in režiserjem se je v zadnjih letih sodelovanja stkalo tesno prijateljstvo in posledično močna kreativna dinamika, ki zaznamuje tudi prihajajoči videospot. V njem je zaigrala tudi Gaja Filač, ki trenutno sodeluje pri več gledaliških (PGK, LGL, SNG Drama) in televizijskih projektih (V imenu ljudstva, Dolina rož). EP bo izšel pri Založbi Celinka.

HQQ-yImuS3A

5HbyrA1R7Vo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.