Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Zmagi Vučića in Orbána naj služita kot svarilo

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Janševa bestiča z Madžarske in iz Srbije sta pretekli vikend na volitvah utrdila svojo moč. Obe državi imata oblasti skoraj povsem pokorjeno medijsko krajino; razen redkih izjem neodvisnih medijev tako rekoč ni več ne v Srbiji ne na Madžarskem. Pri naših sosedih je opozicija sicer vsaj potiho upala na uspeh (in se grdo opekla), v Srbiji pa se o kakršnihkoli resnih možnostih opozicije pred volitvami ni niti govorilo.

V iztekajočem se mandatu smo v Sloveniji izgubili zaupanje v dva precej priljubljena spletna medija: najprej so oblastniški vazali okupirali Siol.net (ki je, ne boste verjeli, še vedno drugi najbolj obiskan spletni medij v državi), pred nekaj tedni pa še MMC. Če k temu dodamo še gomilo strankarskih trobil, neštete primere aktivnosti notorične trol farme s Trstenjakove, mlahavo vodena TV-soočenja, plakatno vojno in ... Jasno je, da moramo volitve vzeti skrajno resno.

Zato: koliko ljudi si danes že prepričal_a, da se jih morajo udeležiti?

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.