Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

RŠ must go on!*

Danes je nov dan

Danes je nov dan

ŠOU že 4 mesece preprečuje Radiu Študent, da bi uskladil svoj temeljni akt z Zakonom o nevladnih organizacijah, s čimer bi lahko ohranil status nevladne organizacije v javnem interesu. Brez statusa se ne more prijavljati na nekatere razpise, zadevna sredstva RŠ pa predstavljajo skoraj polovico letnih virov in osnovo za njegovo nemoteno delovanje. 

Po drugi strani spremembe akta RŠ, ki so bile potrjene s strani vseh pristojnih institucij z izjemo ustanovitelja, slednjega v ničemer ne zadevajo. ŠOU sicer pri potrditvi sprememb temeljnih aktov drugih zavodov, ki spadajo pod njegovo okrilje, ni imel zadržkov.

Seja Študentskega zbora ŠOU, ki je potekala 24. marca in na kateri naj bi glasovali tudi o spremembah akta RŠ, je bila nesklepčna in zato predčasno prekinjena. Funkcionarji ŠOU ne vedo, kdaj se bo nadaljevala, rok za uskladitev akta pa je potekel že 31. marca. 

Zahtevamo takojšen razpis nove seje, prisotnost večine poslancev in potrditev potrebnih sprememb temeljnega akta RŠ! 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

*RŠ se mora nadaljevati

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.