Uredništvo

 |  Politika

Na soočenju spet najbolj prepričljiv Golob, najmanj pa predstavnica SDS

Gledalke in gledalci vse manj verjamejo Janševi stranki, slabo se je odrezal tudi minister iz vrst NSi

Robert Golob in Jelka Godec na soočenju na POP TV

Robert Golob in Jelka Godec na soočenju na POP TV
© Aljoša Kravanja / POP TV / Odločitev 2022

Agencija Ninamedia, ki meri javno mnenje, je izmerila prepričljivost politikov tudi na tretjem soočenju predstavnikov strank na POP TV. Gledalci in gledalke so kot najbolj prepričljivega ponovno ocenili Roberta Goloba (Gibanje Svoboda), kot najmanj prepričljivo pa predstavnico stranke SDS Jelko Godec, ki je na soočenju (tako kot prejšnji teden Romana Tomc in teden prej Aleš Hojs) nadomeščala Janeza Janšo.

Kar 43,7 odstotka odstotka vprašanih (torej skoraj polovica) je kot najbolj prepričljivega ocenilo Roberta Goloba iz Gibanja Svoboda. Daleč za njim je pristala Jelka Godec iz SDS, ki je prejela še manj odstotkov (9,3 odstotka) podpore kot njena predhodnica Romana Tomc (12,5 odstotka), tik za njo pa se je uvrstil poslanec Levice Miha Kordiš (8,6 odstotka). 

NAJBOLJ PREPRIČLJIV: Robert Golob (Gibanje Svoboda) 

NAJMANJ PREPRIČLJIVA: Jelka Godec (SDS) 

Raziskovalci agencije Ninamedia so volivce in volivke vprašali tudi, kdo je bil najmanj prepričljiv: kar 34,3 odstotka odstotka jih je izpostavilo Jelko Godec iz SDS, na drugo mesto pa se uvrstil minister iz stranke NSi Janez Cigler Kralj, za katerega je 16 odstotkov gledalk in gledalcev menilo, da je bil na soočenju najmanj prepričljiv. S 9,6 odstotka jima sledi Tina Bregant (Povežimo Slovenijo).

Vzorec gledalk in gledalcev (n = 2.252) je reprezentativen po spolu, starostnih skupinah, izobrazbi in statističnih regijah, vprašanja pa so se nanašala na televizijsko oddajo Odločitev 2022, ki je bila na POP TV na sporedu v ponedeljek, 11. aprila.

© Ninamedia

© Ninamedia

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.