DK, STA

 |  Svet

Grčija napoveduje obsežno rahljanje protikoronskih ukrepov

Od 1. maja naprej za obisk gostinskih obratov, trgovin in muzejev ne bo več potrebno dokazilo o cepljenju, konec bo tudi obveznega testiranja šolarjev in učiteljev

© Geralt / Pixabay

V Grčiji od 1. maja naprej za obisk gostinskih obratov, trgovin in muzejev ne bo več potrebno dokazilo o cepljenju, konec bo tudi obveznega testiranja šolarjev in učiteljev, je danes napovedal zdravstveni minister Tanos Plevris.

S 1. junijem se nato obeta tudi odprava obveznega nošenja zaščitnih mask v notranjih prostorih. Izjema bodo sicer ustanove, kot so bolnišnice in negovalni domovi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Grška velika noč, ki je letos 24. aprila, se bo sicer odvila še v skladu s trenutnimi pravili, je danes še napovedal minister.

Vsem, ki se želijo v Grčijo odpraviti na dopust, se pred tem ni treba registrirati na spletu. Preostali pogoji pa zaenkrat ostajajo enaki - za vstop v državo je potrebno potrdilo o cepljenju proti covidu-19, prebolelosti ali negativen rezultat testa. Izvid testa PCR je veljaven 72 ur, hitrega testa pa 24 ur.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.