Uredništvo

 |  Politika

Mesec: »Če Slovenija ne bi bila v Natu, bi bila kvečjemu bolj varna«

IZJAVA DNEVA

"Prepričani smo, da bi na ta način Slovenija zapravila manj za orožje. Tako kažejo izkušnje Avstrije in Švice, ki sta nevtralni državi. Menimo tudi, da ne bi bili nič manj varni kot, če smo v Natu, kvečjemu bolj. Moje stališče je obratno od drugih, ki pravijo, da je Nato naš ščit, češ, če se zgodi napad na Slovenijo, se zgodi na vse članice. Nihče nam niti približno ne grozi z vojno in nihče nima interesa napasti Slovenije. Lahko pa se Slovenija znajde v vojni, če se Nato zaplete v vojno. Velja namreč tudi obratno, če je napadena ena članica, smo tudi mi v vojni. Z izstopom iz Nata se ostale štiri prihodnje koalicijske partnerice ne strinjajo, zato smo že povedali, da za vstop v vlado pri tem ne bomo vztrajali. Bomo pa vztrajali pri tem, da ne mečemo denarja za orožje. Vsak evro, ki ga vržemo v oklepnike, je zgubljeni evro, ki ga potrebujemo za stanovanja, zdravstvo, pokojnine."

(Koordinator Levice Luka Mesec o tem, da Slovenija ne potrebuje zveze Nato in da lahko ostane nevrtralna država ter tako milijonska sredstva, ki jih porabi za orožje, raje nameni za gradnjo stanovanj, zdravstvo in pokojnine; v intervjuju za žurnal24.si

Luka Mesec o položaju Slovenije v Natu

Luka Mesec o položaju Slovenije v Natu
© RTVSLO

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.