Jure Trampuš

 |  Politika

Studio City brez Marcela Štefančiča jr.?

Kadrovanje na TV Slovanija

Voditelj Studia City Marcel Štefančič, jr. očitno ni po godu novega s strani Janševe vlade nastavljenega vodstva RTV Slovenija vidsva, zato so ga z umikom oddaje skušali utišati

Voditelj Studia City Marcel Štefančič, jr. očitno ni po godu novega s strani Janševe vlade nastavljenega vodstva RTV Slovenija, zato so ga z umikom oddaje skušali utišati
© RTVSLO

Po neuradnih podatkih naj bi vodstvo nacionalne medijske hiše zavrnilo podaljšanje pogodbe med voditeljem oddaje Marcelom Štefančičem jr. in TV Slovenija.

Zakaj se je to zgodilo, uradno ni jasno, se pa je Marcel Štefaničič jr. pred volitvami javno izpostavil in večkrat govoril o nesprejemljivih političnih pritiskih na novinarje. Vodstvo hiše je sicer podaljšalo pogodbe drugima zunanjima sodelavcema oddaje.

Odgovorna urednica Jadranka Rebernik uredništvu oddaje Studia City odgovora na vprašanje, kaj se dogaja, še ni dala.

Studio City naj bi se na zaslone, tako je bilo napovedano, vrnil po prvomajskih počitnicah. Če se seveda bo.

Inštitut 8. marec je od 15. do 31. marca zbral več kot 40.000 podpisov, ki niso zgolj podpora umaknjenim oddajam, temveč tudi neodvisnemu novinarstvu, javni nacionalni televiziji in kritičnemu razmišljanju.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.