Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Se lahko Twitter diskurz še poslabša?

Twitter

Twitter

Elon Musk, novi lastnik Twitterja, "upa, da bodo vsi njegovi kritiki ostali" na tej platformi, saj da verjame v svobodo govora. O tem, kako se vsebina tega koncepta spreminja glede na ideologijo, smo že pisali, pa tudi o tem, da danes žezlo svobode govora vihtijo predvsem konzervativci, medtem ko so njeni tradicionalni zavezniki, liberalci, previdnejši. Vsekakor je Muskova ideja "politične nevtralnosti" Twitterja, s katero naj bi ta pridobil javno zaupanje, vprašljiva: enakomerno jeziti radikalno desnico in radikalno levico. Ne vemo še, če bo dovoljeno jeziti tudi njega.

Twitter, ki med popularnimi družbenimi omrežji predstavlja najbolj zavržen prostor žaljenja in sovražnega govora, bo očitno postal še bolj razdvojen. Če bodo npr. spodbujali vsebine, ki sprožajo močne čustvene odzive, bo sovraštvo še bolj v ospredju. Je pa Muskov nakup Twitterja, še posebej vsled njegovih arogantnih izpadov, odlična priložnost za migracijo na odprtokodne platforme.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.