Uredništvo

 |  Politika

»Janša je postavil na noge političnega tekmeca, ki ga je odnesel iz vladne palače«

IZJAVA DNEVA

"Paradoksalno: odhajajoči predsednik vlade Janez Janša je s politiko osvajanja vzvodov ekonomske moči postavil na noge političnega tekmeca, ki ga je odnesel iz vladne palače. Robert Golob je vedel, da se bo njegov mandat v družbi Gen-I iztekel. Na prehod v politiko se ni začel pripravljati novembra lani, temveč precej prej. Del kadrov za stranko, ki je bila postavljena v zelo kratkem času, bi lahko nabral tudi s spremljanjem, kdo od sposobnih direktorjev za odhajajočo koalicijo ni bil sprejemljiv. Nekaj je bilo tudi improvizacije. Spletna stran Gibanja Svoboda je začela delovati tik pred zdajci, stranka nima kapilarno razvejene terenske strukture, zaradi covida-19 je moral Golob taktiko zadnji teden prilagajati okoliščinam. A se je znašel."

(Kolumnist Ali Žerdin o tem, zakaj je na volitvah zmagala stranka Gibanje Svoboda Roberta Goloba; via Delova Sobotna priloga)

Robert Golob

Robert Golob
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.