STA

 |  Svet

VIDEO: Napad na ruskega veleposlanika ob dnevu zmage

"Oboževalci neonacizma so ponovno pokazali svoj obraz," je dejala predstavnica ruskega zunanjega ministrstva in ponovila stališče ruskih oblasti, da se borijo proti neonacistom v Ukrajini

7vCMQPEciqs

Ruskega veleposlanika na Poljskem Sergeja Andrejeva so proukrajinski aktivisti danes v Varšavi polili z rdečo barvo, ko je na spomenik poskušal položiti venec ob dnevu zmage, je sporočilo rusko zunanje ministrstvo in navedlo, da Andrejev v napadu ni bil resno poškodovan.

"V Varšavi se je med polaganjem venca na pokopališču sovjetskih vojakov zgodil napad na ruskega veleposlanika na Poljskem in ruske diplomate, ki so ga spremljali," je na Telegramu sporočila tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova.

"V Varšavi se je med polaganjem venca na pokopališču sovjetskih vojakov zgodil napad na ruskega veleposlanika na Poljskem in ruske diplomate, ki so ga spremljali."

Marija Zaharova,
predstavnica ruskega zunanjega ministrstva

"Oboževalci neonacizma so ponovno pokazali svoj obraz," je dejala in ponovila stališče ruskih oblasti, da se borijo proti neonacistom v Ukrajini. Prav tako je poudarila, da se Rusi ne smejo pustiti ustrahovati, in dodala, da mora biti za prebivalce Evrope grozno, ko v ogledalu vidijo svoje lastne odseve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slike, ki so jih objavile ruske tiskovne agencije, kažejo Andrejeva in več drugih oseb, ki imajo po oblačilih in obrazih polito rdečo barvo. Obkroženi so s protestniki, med katerimi imajo nekateri v rokah ukrajinske zastave.

Poljska je sicer od začetka ruske invazije 24. februarja sprejela več sto tisoč beguncev iz sosednje Ukrajine. Danes pa v Moskvi poteka proslava dneva zmage v spomin na zmago nad nacistično Nemčijo v drugi svetovni vojni.

pv4wwtonW2w

Ba6OpwGxvdk

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.