Imeli so prav

Pravne zvijače so očitno vgrajene v najvišje pravne akte naše države, kar se še posebno nazorno dokazuje po zadnjih volitvah. Prejšnja oblast je zgubila volitve, vendar lahko še naprej opravlja nujne posle. Ob tem se lahko v nočeh brez spanja sprašujemo, katera so tako nujna opravila, da jih prejšnja vlada ni zmogla opraviti v dveh letih. Je to nakup osemkolesnikov, sprejem in uveljavitev več kot trideset novih zakonov, zamenjava številnih veleposlanikov, podarjeni milijoni za božjo pomoč, poleg nekaj stotnij že nameščenih svojih zvestih kadrov, še dodatno veliko novih na vodilna mesta v državnih podjetjih in ustanovah … Naši predniki so se menda v davnih časih odločali o ukrepih za svojo skupnost kar pod vaško lipo in brez vseh papirjev.

Sedanja pravna znanost je očitno pa tako napredovala, da za razumevanje sedanjih pravnih zvijač ne zadošča več za druga področja šolana pamet, kakor tudi ne naravna in zdrava pamet. Po uradnem in veljavnem rezultatu volitev bi morala imeti novoizvoljena oblast nujno opravilo predvsem to, da počisti Avgijev hlev za prejšnjo oblastjo in uveljavi svoj program, ki so ga kandidati predstavljali volivcem pred volitvami. Sedanje pravne zvijače so se lahko ohranile v naši ustavi ali v drugih dokumentih še po desetletjih naše samostojne države samo zato, ker je to očitno ustrezalo dosedanjim vladarjem. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.