STA

 |  Svet

VIDEO: V Mono Lizo vrgel torto

Policija je obiskovalca pariškega muzeja Louvre že aretirala

1TdZ8BalKng

Obiskovalec pariškega muzeja Louvre je v svetovno znano sliko Mona Liza v nedeljo vrgel kos torte. Delo Leonarda da Vincija, ki je razstavljeno za zaščitnim steklom, med napadom ni bilo poškodovano, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedala tiskovna predstavnica muzeja Louvre.

Obiskovalec se je najprej pretvarjal, da je oseba z gibalnimi ovirami, da bi dobil invalidski voziček in se približal umetniškemu delu, je pojasnila tiskovna predstavnica. Na ta način muzej osebam z omejeno mobilnostjo omogoča, da občudujejo glavna dela Louvra. Ko je bil dovolj blizu, je v vitrino z Mono Lizo vrgel torto, ki je bila prej skrita, je še pojasnila.

"Pomislite na Zemljo, obstajajo ljudje, ki uničujejo Zemljo," je dejal storilec.

Na fotografijah in videoposnetkih, ki so jih obiskovalci delili na družabnih omrežjih, je videti, kako je zaposleni takoj obrisal smetanovo torto z vitrine.

Storilec je bil 24-letni moški iz pariškega predmestja, ki si je nadel lasuljo. "Pomislite na Zemljo, obstajajo ljudje, ki uničujejo Zemljo," je vpil aktivist po poročanju francoskega časopisa Le Parisien.

Nadzorno osebje je obiskovalca takoj zadržalo in odpeljalo iz razstavne dvorane, policija pa ga je aretirala. 

PMVCVgRt3iE

YgLaBoNHWOo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.