Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Kje je prostor za odslužene ministre?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

K sreči že nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec na olajšanje nekdanjih kolegov s FDV očitno ne načrtuje vrnitve na staro delovno mesto. Očitno je nekdanja profesorica politologije presodila, da si je na almi mater z ministrovanjem zapravila ves ugled. Videti je, da si je zato z manevri ob koncu mandata raje poskušala postlati na Univerzi na Primorskem. 

Visokošolski sindikat v izjavi opozarja, da prestop nekdanje ministrice zbuja sum na korupcijo. Fakulteta za management UP sicer ima študijski program politologija, vendar ga zaradi premajhnega vpisa že leta ne izvaja. Dvomimo, da računajo na to, da bo prihod Kustec ta trend obrnil.

Razlog za njeno zaposlitev velja iskati v (neuspelem) manevru tedaj še ministrice; njen sklep o razrezu sredstev Institucionalnega stebra financiranja po novem raziskovalnem zakonu je namreč očitno favoriziral Univerzo v Mariboru, kamor se vrača državni sekretar Slavinec, in Univerzo na Primorskem, njeno bodočo delodajalko.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.