DK, STA

 |  Družba

Opolnomočenje žensk v športu

Senidah izvajalka uradne himne ženskega evropskega prvenstva v rokometu

© Wikimedia Commons

Prireditelji evropskega rokometnega prvenstva za ženske, ki ga bo novembra letos Slovenija gostila skupaj s Črno goro in Severno Makedonijo, so predstavili uradno himno dogodka. Avtorica pesmi Play with Heart (Igraj s srcem) je ena izmed ambasadork prvenstva, slovenska glasbenica Senidah.

"S pesmijo želim povezati vse ženske. Želim si, da bi bile še močnejše in srčnejše v tem, kar počnemo," je ob premieri himne povedala Senidah. Videospot za pesem v ospredje postavlja dekleta, punce, ženske in tako simbolizira enega od dveh stebrov novembrskega tekmovanja - opolnomočenje žensk v športu, so v izjavi za javnost zapisali prireditelji.

"Biti avtor uradne himne tekmovanja, ni majhna stvar. Nenazadnje pojem za celo Evropo, pesem se bo slišala v vseh državah udeleženkah," je sporočila Senidah.

"S pesmijo želim povezati vse ženske. Želim si, da bi bile še močnejše in srčnejše v tem, kar počnemo."

Senidah

Uradna himna z besedilom v angleškem, španskem, francoskem, italijanskem in hrvaškem jeziku želi temo opolnomočenja žensk približat vsem ljubiteljem rokometa in drugim poslušalcem. Spremljajoči videospot prikazuje štiri vzporedne zgodbe, ki se na koncu povežejo v eno: skupina 14-letnih rokometašic se pripravlja na rokometno tekmo, prijateljice trenirajo na stadionu, skupina žensk se poti v telovadnici, potem vskoči še ulična umetnica, ki riše grafit z napisom Play with Heart, kar je slogan tokratnega prvenstva, so sporočili prireditelji EP.

Organizatorji so uradno pesem največjega ženskega športnega dogodka pri nas premierno predstavili na SPORTO konferenci na stadionu Stožice, sosednja dvorana pa je že v pričakovanju najboljših rokometašic, ki jih bo gostila med 4. in 20. novembrom. 

z1MqJ6CkIYE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.