Uredništvo

 |  Kultura

Mladinin fotoreporter v finalnem izboru mednarodnega natečaja

Žirijo je prepričal s fotografijo pesnika Dejana Kobana na protestu proti izpraznitvi Roga

Izbrana fotografija pesnika Dejana Kobana na petkovih protivladnih protestih
© Gašper Lešnik

Na mednarodnem fotografskem natečaju 35 Awards se je v finalni izbor uvrstil tudi Mladinin fotoreporter Gašper Lešnik, in sicer s fotografijo pesnika Dejana Kobana, ki je bila posneta na protestu proti izpraznitvi Roga.

Na natečaju 35 Awards je sodelovalo 124.807 fotografov iz 174 držav, ki so poslali 470.000 fotografij. Tekmovanje je potekalo v treh fazah. V zadnjo, tretjo fazo se je po izboru žirije uvrstilo 4267 fotografov (približno 3,4%), na koncu pa bodo izbrali okrog 1500 najboljših fotografij, ki bodo objavljene v katalogu.

"Očitno so v moji fotografiji (poslal sem šest fotografij) videli neko kakovost ter jo uvrstili v finalno serijo, pa tudi v katalog med ostale fotografije."

Gašper Lešnik,
fotograf

"Že drugo leto zapored sem se na fotografskem natečaju 35 Awards prebil v finale med najboljših sto. Lani s kolesarji, letos pa z Dejanom Kobanom (aktivist, pesnik). Samo tekmovanje sem odkril povsem po naključju, ker me je zanimalo, kako visoko se lahko s svojimi fotografijami uvrstim. Očitno so v moji fotografiji (poslal sem šest fotografij) videli neko kakovost ter jo uvrstili v finalno serijo, pa tudi v katalog med ostale fotografije. Na tekmovanje sem se prijavil tudi letos, rezultati pa bodo znani čez približno eno leto," je zapisal Lešnik.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.