Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Nova vlada ujeta v igro Minolovec

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Janševa vlada je baje delovala v dobrobit države. Zaradi kovida se je morala še malo bolj zadolžiti. Okej. A hkrati je odobrila tudi dvomljivo upravičene dodatke v zdravstvu in nakupila obilico vojaške opreme.

Zdaj že tradicionalni modus operandi Janševih vlad gre takole: ko je SDS na oblasti, dobesedno brez posledic meče denar v ljudi, saj že na naslednjih volitvah ni izvoljena, finančno luknjo in povezane probleme pa mora reševati kdo drug.

SDS prav tako ni konstruktivna v opoziciji, kjer škodoželjno povzroča krize. Tako je nedavno kot samooklicani branitelj državne blagajne blokirala Zakon o vladi, po neuspelem poskusu blokade v DZ pa bo sedaj najverjetneje zbirala podpise državljanov.

Jasno je, da je SDS s kompanjoni novi vladi nastavila mine, kjer je le bilo mogoče. Ena izmed takih je tudi Zakon o dolgotrajni oskrbi, na katerega je vezana pomoč iz sklada REACT-EU, a je tako slab, da preprosto ne more stopiti v veljavo. 

Upamo, da se aktualni vladi uspe izmuzniti iz vseh zank!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.