LV, STA

 |  Politika

Na razpis za direktorja TV Slovenija se je prijavil tudi Uroš Urbanija

Na vnovični razpis sta prispeli dve prijavi

Uroš Urbanija, v času tretje Janševe vlade direktor Ukoma (Vladnega urada za komuniciranje)

Uroš Urbanija, v času tretje Janševe vlade direktor Ukoma (Vladnega urada za komuniciranje)
© Luka Dakskobler

Na vnovični razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS), ki se je iztekel včeraj ob 12. uri, se je prijavil zdajšnji v. d. direktorja Patrik Greblo, je potrdil za STA. Po neuradnih informacijah naj bi se prijavil tudi nekdanji direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija, ki pa za STA ni želel komentirati teh informacij. Na televiziji so prejem njegove prijave sicer potrdili. Programski svet naj bi soglasje k enemu izmed njiju podal 7. julija.

Na vnovični razpis sta prispeli dve prijavi, so za STA povedali na Radioteleviziji Slovenija (RTVS).

Dirigent, skladatelj in aranžer zabavne glasbe Greblo je v. d. direktorja TVS od 22. junija. Pred tem je bil svetovalec generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha za glasbo. Med letoma 2004 in 2008 je vodil kulturno-kongresni center Avditorij Portorož, od leta 2012 do 2018 pa je bil vodja organizacijske enote glasbena produkcija RTVS, so povedali na RTVS.

Urbanija pa je bil v preteklosti zaposlen na MMC RTVS, STA in Planet TV. V zadnjem mandatu vlade Janeza Janše je vodil vladni urad za komuniciranje, ki je v tem času objavljal analize poročanja RTVS. Številni so jih ocenili za sporne.

RTVS je vnovični razpis za direktorja TVS objavila 22. junija, potem ko je programski svet dan prej zavrnil kandidaturo športnega novinarja RTVS Urbana Laurenčiča.

Nacionalna televizija je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Natalije Gorščak s tega mesta avgusta lani.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.