STA

 |  Politika

Zelenski bo v petek nagovoril državni zbor

Z Zelenskim se je pred zasedanjem v Bruslju pogovarjal tudi Robert Golob

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski
© www.president.gov.ua

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski bo v petek prek videopovezave nagovoril poslanke in poslance ter druge vabljene visoke goste, so danes sporočili iz državnega zbora.

S tem DZ izraža podporo ukrajinskemu narodu v boju za svojo domovino in izkaz prijateljstva ukrajinski državi, so še sporočili iz DZ.

Začel se bo z uvodnimi besedami predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič in nadaljeval z nagovorom predsednika Ukrajine.

S tem DZ izraža podporo ukrajinskemu narodu v boju za svojo domovino in izkaz prijateljstva ukrajinski državi.

Pobudo za povabilo predsedniku Ukrajine, da nagovori DZ, sta podprla odbor za zunanjo politiko in odbor za zadeve Evropske unije.

Prenos dogodka v živo bo ob 10. uri na tretjem programu TV Slovenija.

Z Zelenskim se je pred zasedanjem voditeljev držav članic EU v Bruslju konec junija pogovarjal tudi slovenski premier Robert Golob, ki je ukrajinskemu predsedniku zagotovil, da se odnos Slovenije do Ukrajine kljub zamenjavi vlade ni spremenil.

Zelenski pa je takrat Golobu čestital za imenovanje na čelo slovenske vlade in se mu zahvalil za pripravljenost podpreti podelitev statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini, ki je status kandidatke kasneje tudi prejela.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.