Uredništvo

 |  Politika

»Ministrstvo je najšibkejši člen zdravstvenega sistema«

IZJAVA DNEVA

"V temeljno zakonodajo za zdaj ne bomo posegali, saj je ne moremo spremeniti v enem mesecu. Poleg tega je v zdravstvu nerešenih toliko stvari, da hitremu urejanju sistema ne bi bila kos nobena multinacionalka s svojimi dobro plačanimi zaposlenimi. Vedel sem, da bo tako, a si tudi sam nisem povsem predstavljal, kaj vse je v preteklosti obstalo. Težave bomo reševali po korakih, tako da si bomo zastavljali cilj za ciljem."

"Ministrstvo je najšibkejši člen zdravstvenega sistema. V preteklosti je zastala priprava številnih zakonov, stvari na ministrstvu pa ne potekajo, kot bi morale. Trenutno nimamo niti začetkov načrtov, kakšen zdravstveni sistem bi potrebovali. Ob reorganizaciji ministrstva si želimo zaposliti tudi več strokovnjakov, ob katerih bo lahko ministrstvo v prihodnje delovalo bistveno bolje. Ministrstvo pa mora udejanjati svojo odgovornost, da vodi zdravstveno politiko. Vsem zaposlenim na ministrstvu sem poslal pismo in jih seznanil z načrti, vizijo in strategijo."

(Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan o tem, da dosedanji poskusi reševanja težav v zdravstvu niso prinesli nobenega učinka; v intervjuju za Dnevnikov Objektiv)

Danijel Bešič Loredan

Danijel Bešič Loredan
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.