STA

 |  Svet

Pet mesecev vojne: Zelenski še vedno prepričan v ukrajinsko zmago

Ukrajinski predsednik je dejal, da vojna, ki se je začela 24. februarja, Ukrajine doslej ni zlomila in je tudi v prihodnosti ne bo zlomila

Vojna v Ukrajini traja že pet mesecev. Ob tem mejniku je ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski izrazil prepričanje v ukrajinsko zmago. Dejal je še, da ukrajinske sile napredujejo "korak za korakom" v smeri mesta Herson na jugu Ukrajine, ki ga je je ruska vojska zavzela v prvih dneh vojne.

Na Telegramu je Zelenski objavil, da vojna, ki se je začela 24. februarja, Ukrajine doslej "ni zlomila in je tudi ne bo zlomila" v prihodnosti.

"Ne bomo odnehali. Ščitili bomo, kar je naše. Zmagali bomo", je še objavil Zelenski. Dodal je, da se življenje v Ukrajini nadaljuje kljub spopadom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne bomo odnehali. Ščitili bomo, kar je naše. Zmagali bomo."

Volodimir Zelenski,
ukrajinski predsednik

Zelenski je tudi dejal, da ukrajinske sile napredujejo v smeri Hersona, ki leži na strateški lokaciji zahodno od reke Dnjepr in ga je je ruska vojska zavzela v prvih dneh vojne.

Ukrajinski predsednik je tudi ponovil poziv ZDA in drugim članicam Nata, naj njegovi državi dobavijo težko orožje, s katerim bi ukrajinska stran lahko zaustavila napredovanje ruske vojske in ponovno zavzela ozemlja, ki jih je ruska stran zasedla med vojno.

Zelenski je to objavil, ko je ukrajinski generalštab poročal o novih napadih ruskih sil v regiji Doneck in mestu Harkov na vzhodu države, od katerih je ukrajinska stran nekatere odbila.

mpikxoWUDCg

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.