Izak Košir

 |  Mladina 30  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Nejc Prah: Pecha Kucha

Nejc Prah: Pecha Kucha

Enfants terribles, Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana

Odprtje 02/08 ob 19. uri

Plakatna razstava Enfants terribles predstavlja izbor dvajsetih del domačih oblikovalcev, ki so v zadnjih letih izstopali ter v lokalni prostor vnesli duh aktualnega in globalnega. TAM-TAM je h kuriranju nove ulične razstave povabil oblikovalca in umetnika Primoža Zorka, prejemnika vrste nagrad za plakate, ki so bili zaradi svojega nekonvencionalnega oblikovanja pogosto deležni nerazumevanja, neodobravanja in burne debate. Z zavračanjem ustaljenega, preverjenega, splošno sprejetega, že videnega in z namernim iskanjem novih izraznih možnosti so bili nekateri plakati sprva zaznani kot neoblikovane grdobije, a so se hitro pokazali kot pomembni primeri oblikovanja pri nas. Razstavljajo: Žiga Artnak, Ajdin Bašić, Tjaša Cizej, Eduard Čehovin, Grupa Ee, Rok Hudobivnik, Emil Kozole, Farah Sara Kurnik, Luka Lavrenci, Multipraktik, Nejc Prah, Studio Kruh, Matej Stupica, Dorijan Šiško, Žiga Testen in Primož Zorko.

Festival Telesa svetovi, Ustvarjalni center Krušče, Krušče

02/08—06/08

Notranjska vas Krušče postaja eno zanimivejših avgustovskih kulturnih dogajališč. Drugo leto zapored se bosta tam zgodila dva mala festivala, najprej Telesa svetovi (od 2. do 6. avgusta) in nato še Prostori tokovi (od 9. do 13. avgusta), že peto leto zapored pa se obeta tudi Mali festival psihodrame (od 16. do 20. avgusta). Producent vseh treh festivalov, ki bodo skupno gostili skoraj 60 tujih in domačih gostov, je Studio za raziskavo umetnosti igre, ki ga umetniško vodita režiser Tomi Janežič ter performerka in koreografinja Katja Legin. Pripravite se na izkustvene psihoterapevtske in druge delavnice, predavanja, pogovore, predstave, koncerte in razstave. Več na krusce.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.