STA

 |  Politika

Boris Johnson: »Toplo priporočam obisk Slovenije«

Britanski premier v odhajanju končal obisk v Sloveniji

Boris Johnson lani septembra z zdaj že nekdanjim slovenskim predsednikom vlade Janezom Janšo

Boris Johnson lani septembra z zdaj že nekdanjim predsednikom slovenske vlade Janezom Janšo
© Tim Hammond / No 10 Downing Street

Britanski premier v odhajanju Boris Johnson in njegova žena Carrie zaključujeta poročno potovanje v Sloveniji. Zakonca sta bivala v butičnem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, med drugim sta obiskala gore, jezera in Postojnsko jamo, kjer sta spoznala tudi človeško ribico. Johnson obisk Slovenije toplo priporoča, je poročal portal 24ur.

Zakonca Johnson sta v Slovenijo prispela v sredo, nocoj pa se vračata v London. Pred odhodom je britanski premier novinarjem dal kratko izjavo, v kateri se je slovenskim medijem zahvalil, da so spoštovali njuno zasebnost na potovanju. Obenem se je tudi zahvalil vsem, ki so jima med obiskom Slovenije pomagali raziskati lepote države.

"Začeti bi moral z Dober dan vsem (v slovenščini)! Preživela sva čudovit medeni teden. Hvala vsem, ki so nama pomagali. Plezala sva po gorah, namakala sva se v jezerih in kolesarila. Bilo je čudovito. Zelo priporočam obisk Slovenije, videla sva neverjetne stvari: velikanske jame, močerile, Postojnsko jamo. Hvala Sloveniji, edini državi, ki ima v svojem imenu angleško besedo za ljubezen."

Boris Johnson,
britanski premier v odhajanju

"Toplo priporočam obisk Slovenije," je dejal Johnson, ki ga je med drugim navdušila Postojnska jama. "Nisem vedel za njo, vendar je res vredna ogleda," je poudaril. Na koncu se je zahvalil še celi Sloveniji, kot je sam poudaril, "edini državi, ki ima dejansko ljubezen v imenu države".

"Obisk je bil popolnoma zaseben, vsi, ki so organizirali njuno bivanje v Sloveniji, so morali temeljito poskrbeti, da sta dopust preživela v čim večji zasebnosti. Za prihod tako visokega gosta so na Jezerskem izvedeli le kak dan prej. Pri vseh visokih obiskih, tudi če gre za dopust politika, so namreč ključne zasebnost, varnost, kulinarika."

Adrijan Bakič,
novinar TV Slovenija

Johnson je sicer v Veliki Britaniji deležen številnih kritik, ker se je odpravil na dopust v času, ko se gospodarska kriza na Otoku poglablja. Britanska centralna banka je prav v teh dneh opozorila na bližajočo se recesijo in zvišala obrestne mere.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.