Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Instarhitektura

Phil Roeder / Flickr

Phil Roeder / Flickr

Poletje je čas dopustov ali prosto po Golobu čas za morje in sonce, ki imata bojda magične učinke. In verjetno ni pravega oddiha, če o njem dnevno ne objavljamo veselih fotografij na Instagramu.

Zanimivosti vseh vrst spodbujajo željne turiste, da v iskanju unikatne fotke preplavijo in okupirajo določene predele mest. Seveda ne gre za posebno novost, saj so Parižani zaradi nevzdržnega stanja že pred leti zahtevali postavitev “tehničnih ovir” za zaščito slavne ulice. Pandemija je turiste vsaj začasno ustavila.

A v mestih, kjer menijo, da bi bil lahko obisk turistov večji, iščejo drugačne rešitve. Arhitektom na natečajih svetujejo, naj pri pripravi projektov upoštevajo Instagram potencial objekta.

Arhitekturna krajina se torej podreja interesom všečkov, saj njihovo število predstavlja edino merilo za uspeh “instarhitekture”. Kako so z novimi mestnimi pridobitvami zadovoljni lokalci, pa ni pomembno, saj štejejo le virtualni srčki.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.