Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Lepe pozdrave z Google Earth

Google Earth / zajem zaslona

Google Earth / zajem zaslona

S katerimi destinacijami pa ste vi to poletje obogatili svoj Instagram? Ste znamenitosti fotografirali pod pravšnjim kotom, da se ne vidi ostalih instatrofeje željnih, sicer pa naveličanih in dehidriranih turistov? 

V okviru projekta Teater avtentičnosti je Natacha De Mahieu obiskala najpogosteje geografsko označene destinacije v Evropi in s časovnim zamikom posnela fotografije, ki namesto lažne praznine prikazujejo vseprisotne turiste.

Avtorica raziskuje, kako družbeni mediji destinacijo naredijo "hip", a sproža tudi okoljski pomislek: zakaj si turističnih znamenitosti ne bi raje v miru ogledali na spletu? Mimogrede lahko raziščemo tudi posledice podnebnih sprememb, ki smo jih soproizvedli s potovanji. 

Manj potovanj pomeni manjši ogljični odtis, a tudi priložnost, da bi avtentičnost namesto v praksi zbiranja mrtvih podob raje spet našli v živi izkušnji spoznavanja drugih kultur. Resda tako ne bodo rasli naši profili na družbenih omrežjih, a rasli bomo mi sami in širina našega duha.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.