Uredništvo

 |  Politika

Je odmevna poteza Marte Kos nova vrlina v slovenski politiki?

IZJAVA DNEVA

"In na koncu lahko ugotovimo, da se je Marta Kos umaknila pravočasno, še preden je uvodni del predvolilne kampanje prešel v sklepno fazo, kjer bomo spremljali soočenja. Stranka Gibanje Svoboda ima v tem trenutku na zalogi dovolj političnega kapitala, ko lahko odstopi od kandidatke za predsednico republike in ko je nastalo škodo še mogoče ustrezno sanirati. Pred Gibanjem Svoboda bo v teh dneh strateško vprašanje – tako kot pri obeh koalicijskih partnericah SD in Levici –, kako naprej."

"Predsedniške volitve so načeloma manj pomembne od parlamentarnih, a vendar so čisto vsake volitve pomembne, še bolj pa njihov razplet. Predsedniške volitve so od nekdaj bolj soočenje osebnosti, karakterjev, izkušenj in vizij, ne pa strank, a zaradi tega politično-strankarski vložki niso nič manjši. Še zlasti za stranko, ki trdi, da ima pred sabo vsaj dva mandata na čelu izvršne oblasti. Morda pa je odmevna poteza Marte Kos nova vrlina v slovenski politiki – da se bitkam, v katerih ne moreš zmagati, preprosto izogneš."

(Novinar Zoran Potič v Dnevnikovem komentarju o umiku Marte Kos iz predsedniške tekme)  

Marta Kos

Marta Kos
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.