Uredništvo

 |  Politika

»Umik Marte Kos meji na potres znotraj vladajoče stranke«

IZJAVA DNEVA

"Robertu Golobu, rekordnemu zmagovalcu parlamentarnih volitev v slovenski zgodovini, sta se v avgustu zgodila dva pomembna kadrovska premika, ki vzbujata posebno pozornost: najprej je bil zamenjan direktor vladnega komunikacijskega aparata, zatem pa je odstopila (ali bila odstopljena) predsedniška kandidatka Golobove stranke Gibanje Svoboda. Zlasti umik Marte Kos, kandidatke GS za bližajoče se predsedniške volitve, meji na potres znotraj vladajoče stranke. Kaj nam ta kadrovska premika govorita? Je Golob naredil personalni napaki v začetku mandata in ju zdaj odpravlja? Morda nista bili napaki že v samem izhodišču, a je med vladanjem ugotovil, da ima na razpolago boljši rešitvi (kar bi bilo celo politično modro)? Ali pa je Golob, nadvse izkušeni top menedžer in skrajno neizbrušeni politični voditelj, začel tavati na svoji premierski poti? Če gre za slednje, imajo državljani v že tako silno negotovih časih razlog več za skrb."

(Novinar Darijan Košir v komentarju za Dnevnikov Objektiv o tem, da so bili pretresi v trdno vladajoči in daleč najmočnejši politični stranki v državi po svoje pričakovani)

Robert Golob

Robert Golob
© Gašper Lešnik

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.