Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 36  |  Dva leva

Po sramoti

(Svoboda 100 dni na oblasti)

© Franco Juri

»Napis oblikovalca Tomata Koširja z besedo kultura, ki je bil nameščen na okna v pritličju stavbe na Maistrovi vse od leta 2003, nato pa januarja lani odstranjen, zdaj znova krasi zgradbo. Po Koširjevih besedah je bila vmesna odstranitev napisa z močnim simbolnim pomenom za vse ustvarjalce v polju kulture kar ’ustrezna, saj tam kulture ni bilo’.«
— (STA, 6. 9. 2022)

»Za podobo v javnosti mi ni vseeno, kako bi rad videl samega sebe, pa je drugo vprašanje.«
— Bivši minister Simoniti o dejanski in želeni podobi (MMC TVS, 8. 2. 2022)

»Ob tem se je obregnil ob poslanca SDS in nekdanjega zunanjega ministra Anžeta Logarja, ki da je s svojim pristopom v predsedniški tekmi ’odrinil globoko na levo oziroma globoko v sredino’, pri tem pa dal veliko priložnosti za ’tradicionalnega desnosredinskega kandidata’. Volivci, ki bodo želeli na predsedniških volitvah izbrati desnega kandidata z jasnimi, izdelanimi, tradicionalnimi stališči, bodo tako po njegovem prepričanju izbrali kandidata NSi.«
— Matej Tonin je razkril najbolj čuvano skrivnost o dejanski politični usmeritvi Anžeta Logarja

Če primerjamo sedanje vzdušje v državi in družbi s tistim pred letom dni, lahko ugotavljamo, da sedaj ne vlada le Svoboda, ampak tudi svoboda. Prostost. Spomnite se samo, kako so pred enim letom poslanske skupine Janševe koalicije (pobudnik Grims) na odboru državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo vložile pobudo, da po skrajšanem postopku obravnava predlog novele zakona o javnem redu in miru, ki je predvidevalo globo od 500 do 1000 evrov za tistega, ki »se prepira, vpije ali se nedostojno vede« do uradne osebe pri uradnem poslovanju ter najvišjih predstavnikov države in njihovih bližnjih. Da, v prvi verziji celo bližnjih! In v teh dneh prihaja na plano Hojsov še bizarnejši projekt »podganje poti« (za zgodovinski kontekst glej kodno oznako ODESSA). Torej projekt dobesedno podzemnega umika Janševih zvestih kadrov iz vladnih in parlamentarnih prostorov pred srdom ljudstva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.